OBJEDNÁVKY A DISTRIBUCE PIVA

tel602 615 309 nebo e-mailem objednavky@pivovar-faltus.cz

Pivo vyrábíme bez filtrace a pasterizace. Na vaření piva nepoužíváme cukr, sirupy ani chmelový extrakt. Pivo vyrábíme pouze z českotřebovské pitné vody, chmelu, sladu a pivovarských kvasinek. Pivo vaříme dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější piva. Spodně kvašená piva vaříme na dva rmuty. Piva svrchně kvašená a ochucená vaříme na jeden rmut. Pivo vaříme přímo před zraky zákazníků v prostorách restaurace. Kvašení a ležení piva probíhá v oddělených prostorách. Vlastní proces vaření piva se skládá z následujících činností: šrotování sladu, vystírání, rmutování, scezování, chmelovar, hlavní a sekundární kvašení, stáčení piva. první z činností je šrotování sladu, které probíhá ve šrotovně, kde se sladová zrnka rozdrtí na patřičnou hrubost. Vlastní varný proces provádíme na varně. Zde převedeme zkvasitelné cukry našrotovaného sladu do roztoku – odrmutujeme. Dále provádíme scezování sladiny a chmelovar. Při scezování odstraníme hrubý podíl sladu = mláto od sladiny. Po scezení přidáme do sladiny chmel a provedeme chmelovar. Po chmelovaru následuje výsledny produkt nazývaný mladina. Poté provedeme převedení mladiny – spílání mladiny do kvasných tanků. Přidáme pivovarské kvasnice a nastane hlavní kvašení. Po hlavní kvašení pivo putuje do ležáckých tanků, kde leží dle stupňovistosti a typu piva po dobu 3-4 týdnů. Konečným procesem je stáčení piva do sudů a PET lahví.

Postup výroby piva

Vyrábíme jak svrchně, tak spodně kvašená piva.

  • Při spodním kvašení pivo kvasí při teplotách do 12°C a kvasinky „padají“ ke dnu kvasné nádoby. Tímto stylem se vyrábí téměř všechny ležáky. Na každý typ kvašení používáme rozdílný druh kvasinek
  • Při svrchním kvašení pivo kvasí při teplotách kolem 20°C a kvasinky stoupají na povrch hladiny. Svrchně kvašená piva mají specifickou „květnatou“ vůni a specifickou chuť – tímto způsobem vyrábíme například pivo MILOTA red ale, VIKTOR stout, MIROSLAV IPA, ANDREA IPA.

Točené pivo můžete ochutnat přímo v naší restauraci, ale zároveň můžete pivo koupit v 1,5l PET lahvíchspeciály v PET 1l.

Pivo stáčíme do 20l, 30l a 50l sudů.